Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday # 6






 Talapia Panggang Berlada...


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Selamat berpuasa dan beribadat kepada semua...
Semoga segala ibadah kita diterima dan lapar
kita tidak sia-sia...Aminnnnnnnn...
Lambat sket wish...Baru arini dapat on9...
Nak menjengah balas jap...



59 comments:

eMMe said...

wahh besar nye ikan......best kan kalo dpt bakar secara tradisional, ni kite bakar dlm ketuhar, tak feellllll......hehehe...

Kakzakie Purvit said...

Dah balik ye Yun.... sekali balik tayang talapia 2 ekor ye... Selamt berpausa Yun

terokai seni said...

kalo yang sungai punya sedap laaa. kalo kolam tu kureng sikit!

nadia fatihah said...

perghhhhhh~ terliuq la plakkkk :P

KuNanGKuNanG said...

sedapnye..juadah berbuka semalam ye?

Mario said...

sedap jugak tuuu...

faraherda.razalan said...

Saya tak makan ikan air tawar. Tapi resipi berlada mcm ikan bakar talapia tu mcm mengasyikkan!

Anonymous said...

Assalamualaikum Cik Shinju,

Sedap nampaknya tu.

zella y said...

wah...sedapnyer!!
zella hrtu pon mkn talapia tp goreng berlada..mmg terbaikkkkk... terliur!!

Nizam said...

Kala pekene ikan talapia sungei sedak....

Prince Halilintar said...

mmg best la talapia masak camtu..prince suke talapia masak sambal je..nak panggang..tapi malas la pulak..hehe

Aku Anak Pahang said...

Salam, kalau aok lumur ngan tempoyok lagi terangat weh :)

Cik SHiNJU said...

eMMe - bakar ngn arang lagi best kan.. x terkata,,
tapi kalau keadaan x mengizinkan tu apakan daya.. sesekali balik kg boleh la... :)

Cik SHiNJU said...

Kakzakie - a'ah..baru balik malam tadi.. hehehe..
makan talapia jek kat kg aritu...best! :)

Cik SHiNJU said...

Cemomoi San - talapia sangkar sungai pahang..
kalau yg kolam koi x gemor gek..bau x sedak kan..

Cik SHiNJU said...

Nadia - mmg nak bagi hangpa terliuq pun..kihkih :P

Cik SHiNJU said...

KuNanGKuNanG - tak.. menu kelmarin punya tu..hehehe..masa balik kg..

Cik SHiNJU said...

Mario San - mmg sedap la.. :P

Cik SHiNJU said...

Mommy Fara - rugi la x makan ikan air tawar..
tp resepi bakar berlada tu kalau guna utk ikan laut pun ok gak..

Cik SHiNJU said...

Kunang-Kunang - Waalaikumussalam Kak Ani..
Memang sedap...hehehe :P

Cik SHiNJU said...

Zella - yg goreng2 ni yun x bape gemar kalau guna ikan air sungai...tp kalau siakap atau kerapu mmg mabeles... :)

Cik SHiNJU said...

Nizam - memang talapia sungai pun tu.. tapi hat sangkor la..hat lior payoh nak cari..mahal lagipun.. :)

JunAina said...

gambar tengah mengadap tak der ke? ini sah makan tak ingat dunia semasa berbuka...:)

Cik SHiNJU said...

Prince - masak ape2 pun sodap... tp kalau panggang n stim lagiiii sodap... :)

Cik SHiNJU said...

Yassin San - baru aritu ade sedara bg resepi panggang ikan lumur ngn tempoyok,lada idop ngn hirisan daun kunyit..balik kg mggu ni koi nak try buat...

belogkiter said...

sedapnyaaaaaaaa

sahromnasrudin said...

cicah air asam...mantap tue huhuhhuh

selamat menyambut ramadhan ye

al-lavendari said...

kenapa ladanya tak masuk kat dalam badan dia macam panggang/bakar cencaru ?

si para para said...

ikan itu kelihatan sangat sedappp..
nk sikit cik yun...ke dah habis

Ann Huda (Ate) said...

Rajin Yun memanggang manggang yer...

AHP Pie@Mohamad bin Wahid said...

uwaaa....
ada ke patut baca n3 ni petang2 masa perut tengah betul2 kosong.

IMANSHAH said...

macam sodap..erk macam je?? larikkkk

Anonymous said...

macam kata boboboi,,.... terbaekkkkkk!!!

Aida Ali said...

Menu orang Pahang piau tu...

Unknown said...

nmpk mcm sedap jer... hehe

Unknown said...

boleh tahan nmpk sedap jgk.. hehe

Hanis MY said...

uishhh yummmy! pengsan!

zulkbo said...

salam..
ermm..sedap juadah aok
berbuka yak?koi simple manjang..

Anonymous said...

adehhhhhh. hahahaha

Cik SHiNJU said...

JunAina - gambar tgh mengadap tu agak x sopan dan x sesuai utk tontonan umum..miahahaha :P

Cik SHiNJU said...

belogkiter - bulan2 posa ni semuanya nmpk sedap..kihkih :P

munna said...

perghhh...terbaek ni ...mmg sedap klu dpt makan ikan bakar time ni...

Cik SHiNJU said...

Sahrom San - kalau dah bersambal tu xyah cicah air asam dah... tp kalau bakar tawar camtu jek harus ade air asam...lama dh x makan terubuk bakar cicah air asam neh...boleh pedih ulu hati ingtkan makanan time2 cenggini,..kihkih :P

Cik SHiNJU said...

Uncle Hamzah - ade gak sumbat dlm isi dia sambal tu..cer Uncle tgk pic no-2 tu..sambal yg lebih2 tu baru yun lumur kat badan ikan tu... :)

Cik SHiNJU said...

Para-para San - dah abesss... :P

Cik SHiNJU said...

Ate - dh suka makan tpksa la merajinkan diri..huhuhu... yun mmg suka ikan panggang atau kukus...

Cik SHiNJU said...

AHP - maknanya tghari td perut x 0 la yer? jeng jeng jeng.... :P

Cik SHiNJU said...

IMANSHAH - kejar dia.. iyah..iyahhhh...

Cik SHiNJU said...

eelobor - opocot,terpranjat boboi...

Cik SHiNJU said...

Kak Aida - hehehe... mmg pun..piorrr...

Cik SHiNJU said...

Irfan - nampak jer ke? hehehe

Cik SHiNJU said...

Irfan 2 - haa..2x komen ni..kompem terliur.. kan? kehkehkeh :P

Cik SHiNJU said...

Hanis MY - ahaha..kat Miyagi xde talapia ker? :P

Cik SHiNJU said...

Zulkbo San - W'slm... kalau sesekali balik kg haruslah beria sikit juadahnya..bahan mentahnye senang dapat kan...kalau kat Sepang sama jek simple gek...

Cik SHiNJU said...

S!L4H - pedih perut kew? :P

Cik SHiNJU said...

k Munna - memang kalau bulan posa,hok panggang2 ni yg lakunye kan..heheh..

Anonymous said...

haha. bkn pedih tp nk terliur. haishh

Cik SHiNJU said...

S!L4H - bawak bersabo.. lagi 2jam lebih jer nak berbuka..

KoiMuzikFilem said...

sedapnya stail pahang